foto

WK Detroit ervaring

Na maanden hard werken, en veel regelen, was het dan eindelijk zo ver: het WK in Detroit. Terwijl de rest van de school nog een weekje school had zaten wij in het vliegtuig op weg naar een volgende ervaring; De wereldkampioenschap FTC.

In het vliegtuig naar Detroit

Na gevlogen te hebben op Toronto, en met de auto naar Detroit gereden te hebben, kwamen we eindelijk laat 's nachts aan bij ons hotel. Erg vermoeid vielen we vrijwel meteen in slaap. Na een goede nachtrust waren we klaar voor de eerste dag van het WK. We mochten we de locatie bekijken waar de wedstrijden werden gehouden zouden worden. De wedstrijden zouden gehouden worden in het Cobo Centre in het centrum van Detroit. De enorme hallen die ze daar hadden waren perfect voor de vele oefen- en wedstrijdvelden. Op dezelfde plek werden ook de FRC en de FLL gehouden (andere kampioenschappen van dezelfde organisatie). Duizenden mensen kwamen op de wedstrijden af, en overal was er wel wat te bekijken. Zo ook onze tegenstanders die we hebben kunnen ontmoeten (lees: bespioneren).

Diezelfde ochtend mochten we onze pit area, de werkplaats voor de robot en het kraampje voor het team, ons eigen sfeertje geven. Natuurlijk moesten we ons mooie Nederland goed vertegenwoordigen, dus met zo veel oranje als maar kon, hebben we de boel daar versierd. Ook wilden we graag dat mensen konden proeven van ons typische hapjes, dus hebben we kilo's kaas meegenomen. Zorgvuldig en met veel aandacht werd de kaas gesneden en klaargelegd om nog bezoekers naar onze kraam te trekken. En die ontbraken niet! Vele bezoekers konden genieten van onze heerlijk kaas, en een aantal kwamen zelfs nog terug voor meer! Al in al kreeg ons toch kleinie kraampje vergeleken met de rest, erg veel aandacht.

Grote velden en veel toeschouwers

Na een volle dag van dingen klaarzetten en ons aanmelden hebben we die avond nog tot laat aan de robot gewerkt om hem strijdklaar te maken. Alles dat voor de reis uit elkaar gehaald was, was gelukkig heel aangekomen. Sommige andere teams die ook met het vliegtuig hieren waren gevlogen, waren minder gelukkig.

De volgende dag begonnen de wedstrijden al weer. Alle wedstrijden waren verspreid over drie dagen met op de laatste dag de afval rondes en de gebruikelijke kwart-, halve- en finale. Aan het einde van de eerste twee dagen van de gewone rondes hadden we vijf gewonnen en vier verloren.

Ondanks dat we tevreden waren met onze resultaten waren we niet geselecteerd om door te gaan naar de afvalrondes. Wel zijn we vaak bezocht door de juryleden die naar ons toe kwamen om van alles en nog wat te vragen over onze robot en hoe we bij heet WK waren gekomen. Uiteindelijk zijn we genomineerd voor de Motivate Award. Helaas hebben we de award niet gewonnen, maar een nominatie tussen meer dan 100 teams op het WK is al een hele prestatie op zich!

We zijn met een goed gevoel vertrokken uit Amerika, want we hebben misschien geen prijzen binnen gehaald, maar wel hebben we een enorm leuke tijd gehad en erg veel gelachen samen. Dit was een reis en ervaring om nooit te vergeten.

Een ervaring om nooit te vergeten!