foto

NK Rover Ruckus

Na een paar maanden erg hard te hebben gewerkt, hadden we eindelijk het NK! We hadden ons door de twee League Meets gekwalificeerd.

We spraken om 7:45 op school af om vervolgens met z’n allen naar Den Haag te rijden. Toen we op het Maerlant Lyceum aankwamen haalden we onze spullen uit de auto’s en gingen naar binnen. We meldden ons aan en vervolgens brachten we onze spullen naar binnen.

Wij hadden als allereerste team onze presentatie. Die ging redelijk goed. De jury was erg onder de indruk van onze autonome periode. Wij kunnen namelijk alle taken uitvoeren, als een van de weinige teams.

De wedstrijden gingen erg goed, over het algemeen. De eerste wedstrijd wonnen we meteen. Ook de tweede wonnen we makkelijk. De tussenstand was toen dat we eerste stonden. Daar waren we allemaal erg blij mee! De derde wedstrijd was tegen een van onze grootste concurrenten. Die hebben we helaas op enkele punten na verloren. De vierde wedstrijd wonnen we ook en daarna was de vijfde wedstrijd tegen de Stanislas Tech Academy, het andere team van onze school. Die hebben we met 232-51 gewonnen :). De zesde wedstrijd wonnen we ook.

Door vijf van de zes wedstrijden te winnen waren we uiteindelijk 6e van de 24. We baalden wel een klein beetje, want als we die ene wedstrijd, die we net aan hebben verloren, gewonnen hadden, stonden we eerste. De zesde is echter zeker niet slecht.

Rond 17:00 werden de allianties gemaakt. Eerst werden we benaderd door het team waarvan we die ene wedstrijd hadden verloren. Later zeiden ze toch van gedachte te zijn veranderd en voor iemand anders te kiezen. We werden benaderd door enkele andere teams maar uiteindelijk zijn we gekozen voor een alliantie door team Gentlebotz (die ook naar Aviano gaat overigens :)). Zij waren als vierde geëindigd. Ook team Pink Potential was gekozen door team Gentlebotz.

Onze alliantie

We hadden even een soort alliantie-overleg met de 3 captains en 6 drivers van de drie teams. Wij zouden als eerste gaan met Gentlebotz, want onze robot kon iets meer dan die van Pink Potential. In de halve finale wonnen we de eerste wedstrijd meteen. De tweede wedstrijd was met Gentlebotz en Pink Potential. Die wonnen ze, waardoor een plek in de finale gegarandeerd was.

Ook in de finale speelden wij de eerste wedstrijd. Die verloren we helaas. In die wedstrijd werd een toernooi record behaald door de andere alliantie. Het was dus niet heel gek dat we hadden verloren. De tweede wedstrijd speelden wij niet en die werd helaas ook verloren. Toch een mooie tweede plek!

Tijdens de award-ceremonie kregen wij een award voor het organiseren van een League Meet op onze school en een voor Finalist Alliance. Helaas geen andere award maar toch waren we erg tevreden: de tweede plek op het NK, van de in totaal 55 Nederlandse teams!

De tweede plek!

Donderdag 21 februari gaan we naar Italië. Wij mogen dus nog even door! We hebben er enorm veel zin in. Na Italië zullen we uiteraard laten weten hoe het is gegaan.