foto

Our mission

Het is niet alleen belangrijk om zelf te leren, maar ook om onze kennis met anderen te delen. Hier kun je lezen over het werk dat we doen binnen onze gemeenschap. Als het FIRST Tech Team willen we niet alleen een goed resultaat bereiken tijdens de competitie, maar ook iets betekenen voor onze school, jongere potentiële FLL / FTC-kandidaten en onze community. Daarnaast willen we ook de wedstrijd zelf bekender maken. Om deze taken te volbrengen hebben we een paar plannen gemaakt.

mission

Open Dagen

Elk jaar organiseren onze scholen open dagen en open avonden, waar ouders en basisschoolleerlingen de school bezoeken om te beslissen welke school het beste is. Tijdens deze open dagen en avonden zullen we de wedstrijd, de robot en het team presenteren. Om de mogelijkheden van de robot te demonstreren, bouwen we het speelveld van de wedstrijd na en programmeren we een stukje code voor de robot om te volgen. Door dit te doen kunnen we tegelijkertijd de robots-mogelijkheden demonstreren en uitleggen hoe de FIRST Tech-challenge werkt en wat we doen in en rond de wedstrijd. We denken dat dit de beste methode is om aandacht te trekken voor de competitie en de mogelijkheden die onze school heeft om studenten uit te dagen die graag iets extra’s willen.

Basisscholen en de Gemeenschap

Een andere methode om onze gemeenschap te helpen, is door naar basisscholen te gaan en een kleine workshop te geven waarbij de kinderen de basis leren van het programmeren en bouwen van een robot. Door dit te doen, leren we kinderen op een leuke manier belangrijke vaardigheden, motiveren we de kinderen om deel te nemen aan de FLL en later aan de FTC en laten we zien wat extra activiteiten onze school doet.

We zijn van plan een paar basisscholen in de buurt te bezoeken. Onze doelgroep is het voorlaatste en laatste jaar (11-13 jaar oud). Wij geloven dat dit de beste groep is voor de workshop, omdat op deze leeftijd de belangstelling voor technologie begint te groeien.

De workshop die we willen geven, bestaat uit het demonstreren van onze robot en het geven van bepaalde taken om te voltooien, namelijk; het bouwen van bewegende delen en het programmeren van die onderdelen met behulp van LEGO-sensoren en -onderdelen. Terwijl ze met een oplossing komen, kunnen ze ons vragen stellen en we zullen hen helpen met de moeilijkere aspecten van het ontwerpen van robots. Aan het einde van de workshop bespreken we de verschillende oplossingen en bepalen we de voor- en nadelen van elke oplossing.

Ten slotte zijn we van plan de uitdaging aan de rest van de school te presenteren. De presentatie bestaat uit het uitleggen van de FTC en het beantwoorden van eventuele vragen van de leerlingen. Op deze manier hopen we dat er volgend jaar weer een enthousiast Tech Team zal zijn om deel te nemen aan de FTC.

Workshops

Leren bouwen

Basis van coderen leren

Creatief denken

Workshops