foto

League Meet Stanislascollege

25 november was het dan zo ver. We hadden onze eerste wedstrijd . Het was voor ons allemaal onze eerste FTC-wedstrijd ooit, dus voor ons was het ook afwachten wat er allemaal ging gebeuren.

De inspectie kwamen we vrijwel in één keer door, behalve dat er een paar scherpe randjes waren, die we hebben afgeplakt met rubber.

De eerste wedstrijd ging erg goed met onze robot. Onze alliantiepartner was Pink to the Future. Die wedstrijd hebben we gewonnen met 165 punten tegen 35. De wedstrijd erna ging iets minder goed want een van onze touwtjes knapte tijdens de wedstrijd. Hierdoor werkte ons hele hijssysteem niet meer en konden we niet meer punten scoren in de lander en niet meer onze robot ophangen. Na de wedstrijd hebben we geprobeerd om het te repareren, maar dat lukt niet in zo'n korte tijd (5 minuten).

De wedstrijden hierna ging er van alles fout. Een draadje van een motor van de wielen was eruit, het hijssysteem was dus kapot en na een tijdje was het draadje van de accu zelfs kapot. Hierdoor kon onze robot niet eens meer rijden.

Na de eerste vijf wedstrijden stonden we 9e van de 10. Daar waren we niet trots op, maar we hadden erg ons best gedaan. We hadden gewoon veel pech.

In de lunchpauze hebben we niet de tijd genomen om te lunchen maar zijn meteen aan de slag gegaan om alles te repareren. We hebben de touwtjes vervangen, alles wat los zat vast gemaakt, een nieuw draadje voor de accu gebruikt en toen deed de robot het voor het grootste deel weer. Het was geen waterdicht plan, maar nog steeds beter dan een robot die niet werkte.

De wedstrijden erna gingen een stuk beter. Daar hebben we er 4 van de 5 van gewonnen, waardoor we in vijf wedstrijden van de 9e naar de 5e plek zijn gestegen. Daar zijn we uiteindelijk ook geëindigd. We waren allemaal best wel teleurgesteld dat het niet zo ging als we hadden verwacht. Als de robot de hele tijd had gewerkt hadden we namelijk een grote kans gehad op de eerste plek, aangezien we alles konden uitvoeren wat nodig was. Helaas ging er veel kapot die ene dag.

Het was wel een erg gezellige en leerzame dag! We weten wat we kunnen veranderen en verbeteren aan onze robot. Op 15 december hebben we onze tweede en laatste League Meet.

Onze robot op de voorgrond, die van STA op de achtergrond