foto

Het NK, de perfecte afsluiter

Niet alleen hebben we een robot gebouwd, maar we mochten ook dit jaar het Nederlands kampioenschap op onze school organiseren. Alle Nederlandse teams, en zelfs teams uit het buitenland, waren aanwezig om te kijken wie de beste robot had gebouwd. De spanning was hoog en de concentratie maximaal, een onvergetelijke dag.

Na het plannen, overleggen, opbouwen van de velden, meer overleggen en de school versieren, mochten we dan eindelijk de eerste paar teams op onze school welkomheten. Langzamerhand kwamen steeds meer teams binnen. Meer en meer onderdelen kwamen op tafel te liggen en in elk hoekje werd er wel gebouwd of getest. Alles moest af zijn voor de robot-check voordat de echte wedstrijden mochten beginnen. Als dan elk schroefje en elk regeltje code zorgvuldig was gecontroleerd kregen de teams de groene vlag om mee te mogen strijden om voor de Nederlandse kampioenstitel te mogen strijden.

De volgende dag kwamen de team weer naar school toe om te kunnen laten zien wat hun robot allemaal kon. Gespannen werd er door toeschouwers, teamgenoten en de jury naar de wedstrijden gekeken. Na verschillende combinaties van teams en een hele boel wedstrijden, werd het langzamerhand duidelijk welke teams naar de afvalrondes mochten. Voor ons liep het behoorlijk goed, de wedstrijden verliepen soepel en we mochten ook door naar de afvalrondes om zo het Stanislascollege te vertegenwoordigen.

Voor ons ging het steeds beter, we hadden de afvalrondes allemaal overleefd en mochten zelfs door naar de halve-finale; de kampioenstitel was in zicht! Zenuwachtig moesten we wachten tot na de lunch om de laatste wedstrijden te doen. Gespannen stonden onze drivers en de captain an de kant van het veld, wachtend op het startsein. Nog maar heel even en dan hadden we een plekje in de finale, steeds dichterbij kwamen we bij de overwinning. En na een nagelbijtende tweeëneenhalve minuut hadden we genoeg punten gehaald dat we de halve finale te winnen, en daarmee mochten we door naar de finale, de laatste wedstrijd tussen ons en de eerste plek.

Het moment was gekomen: de finale. De laatste wedstrijd van het seizoen, de laatste wedstrijd voor ons als team en ook voor onze trouwe vriend, LUIGI.

3...2...1... de we finale was begonnen en autonoom bewoog LUIGI over het veld, puten halend waar hij maar kon. Na die dertig seconden mochten onze drivers aan de gang, de kleine achterstand die we hadden moesten zij weer goed maken. Schreeuwend stond de rest van het team aan de zijlijn, de rest van de school brulde mee. de laatste zestig seconden waren aangekomen we stonden net voor. De laatste dertig ... net achter ... nog vijftien seconden... 5...4...3...2...1 en toen de uitslag...

Helaas... met een paar punten verloren wij, maar we hadden een goede tweede plek weten te behalen. Maar we waren nog niet klaar want daarna was de prijsuitreiking. De prijzen werden uitgedeeld van kleiniere prijzen naar grotere prijzen. Eerst haalde mevrouw Mevis had een prijs voor de beste begeleider, ook kregen we de prijs voor alle teams die naar de afvalrondes door mochten. Maar als laatste moest de Inspire award nog uitgereikt worden. De prijs die ging naar het team die op alle gebieden de beste resultaten hadden; de hoofdprijs. Onze harten kloppend, wachtend op de uitslag voor de allerbelangrijkste prijs. En, ja hoor, die hadden we ook gehaald. Juichend kwamen we met het team naar voren, terwijl we door de rest van de school toegejuigd werden. We mochten een foto nemen met de jury en de organisatoren van FTC in Nederland, en toen kregen we de befaamde Inspire Award beker.

Heel het jaar hard werken, jawel, bloed zweet en tranen, kwam samen tot dit laatste moment: Het Stanislas Tech Team won de Inspire Award 2017-2018. Hiermee kwam meteen ook het einde van ons hele FTC avontuur, de hele ervaring was geweldig en we hadden nooit kunnen dromen wat we allemaal hebben bereikt: Naar het WK, het NK op onze school organiseren en ook nog eens de hoofdprijs binnen slepen. We willen nogmaals alle sponsors en supporters bedanken voor alle steun. Volgend jaar zullen er voor het eerst 2 teams zijn: één 4e klas team en één 5e klas team. Wij hebben er zin in! Jullie ook?

Hopelijk gaat volgend jaar net zo goed met de nieuwe teams! Wij zullen er zijn! Jullie ook?!

Stanislas Tech Team 2017-2018 || LUIGI