foto

Aviano International

Eind februari zijn we met z'n allen naar Italië gevlogen en hebben we in Aviano meegedaan an FTC Aviano International.

De eerste dag waren er nog geen officiële wedstrijden. We hadden als eerste team van de dag onze jurypresentatie, die erg goed ging! De jury was erg geïnteresseerd in ons design en het geprogrammeerde deel. Ook hebben we onze pit versierd en gedurende de twee dagen veel stroopwafels rondgebracht :).

We hebben de eerste dag van het evenement vooral geoefend met besturen en kijken of alles nog werkte na het vliegen ;). Onze flightcase was namelijk niet groot genoeg voor MARIO (Master At Racing In Outerspace, onze robot), dus we moesten de bovenkant eraf halen om te zorgen dat het paste. We hadden hem in elkaar gezet en bestuurd, was soepel ging. Daarna hebben we (hopend op het beste) autonoom getest, en tot onze verbazing werkte die nog helemaal!

Helaas ging aan het eind van de dag een onderdeel van de robot kapot, maar we hadden genoeg tijd om het weer te repareren.

De volgende ochtend om 7:30 waren we weer bij het evenement aanwezig. We hadden de laatste dingen, die de dag ervoor kapot waren gegaan, gemaakt en na een tijdje begonnen de wedstrijden. We hadden in totaal 5 qualificationmatches. MARIO werkte erg goed! Tijdens twee van de vijf wedstrijden ging er iets fout, maar toch lukte het steeds om de tegenstanders te verslaan. We wonnen alle 5 de wedstrijden. Niet alleen het aantal wedstrijden, maar ook onze scores tijdens die wedstrijden waren hoog. Daardoor stonden we eerste.

Daarna begonnen de alliantie-selecties, waar wij als eerst mochten kiezen omdat we eerste stonden. Wij kozen team Frog uit Duitsland en team Gentlebotz uit Nederland.

In de halve finale wonnen we de eerste wedstrijd met team Frog. Daarna wonnen we de tweede wedstrijd met team Gentlebotz, waardoor we door waren naar de finale! In de finale speelden we de eerste wedstrijd met team Frog. Die bleef lang haken tijdens autonoom en ook daarna lukte het ze niet om los te komen, waardoor ze niet alleen stilstonden maar ook de lander en crater blokkeerden. We hebben ons best gedaan maar toch helaas de wedstrijd verloren met 230-251. De tweede wedstrijd met team Gentlebotz ging soepel en die wonnen we. Omdat het 1-1 stond in de finale kwam er een derde wedstrijd. Omdat we de tweede wedstrijd met team Gentlebotz speelden, moesten we de derde wedstrijd met team Frog spelen. Helaas gebeurde hier hetzelfde en we verloren de derde wedstrijd met 244-261. We hadden dus de finale verloren en waren tweede geëindigd.

Er zouden vanuit Aviano twee teams door mogen naar het WK in Detroit, eind april; de winnaar van de wedstrijden (dat waren wij net niet geworden) en de winnaar van de Inspire Award. De Inspire Award houdt in dat een team de winnaar is op alle gebieden, dus design, betrokkenheid, programmeren, sportiviteit en nog veel mer. Tijdens de prijsuitreiking van alle 'losse' awards wonnen we niks. Na een tijdje, bij elke award die we niet wonnen, begonnen we steeds meer na te denken over die Inspire Award, ookal durfden we niet echt te hopen.

And the Inspire Award goes to.... team AV001 Stanislas Tech Team! Wij juichten, stonden op en vielen elkaar in de armen. Toen gingen we het podium op, allemaal nog in shock van het goede nieuws en eigenlijk kon niemand het beseffen. Op het podium maakten we een groepsfoto met de prijs en we deden nog 1 keer voor iedereen onze yell:

''Hey yo FTC, hey yo FTC, we are STT, we are STT. We're here for our race from Italy to outer space, hey!''

In de avond gingen we lekker uiteten om het te vieren en de volgende ochtend stonden we om 4:45 op om weer terug te gaan naar Nederland. Het was een super leuk avontuur dat we niet snel vergeten! We mogen dus naar het WK, 24-27 april in Detroit. Natuurlijk posten we op onze website dingen, maar ook zijn we op Instagram erg actief @ftcstanislas. Mocht u ons willen sponsoren, kunt u ons een mail sturen ftcscw@gmail.com. Alle kleine beetjes helpen!